SØG

   Dansk
   English

Corneille

Corneille (Cornelis Guillaume van Beverloo 1922-2010) Belgisk-hollandsk maler. Studerede malerkunst på Kunstakademiet i Amsterdam. Siden 1950-51 bosat i Paris. Medstifter af flere kunstner-sammenslutninger, bl.a COBRA. I 1950'erne var hans udtryk lyrisk abstrakt og naturinspireret men i begyndelsen af 60'erne ændrede det sig mod en stigende grad af figuration og fandt efterhånden det udtryk de fleste forbinder med hans kunst: kvinder, dyr, planter, planeter i stærke farver. Corneille var en flittig grafikker og fortegnelsen over hans grafik hedder "Donkersloot-Van den Berghe: Guillaume Corneille  L'Oeuvre Gravée 1948-1975".


Les femmes de la Bible V

Les femmes de la Bible IV

Les femmes de la Bible III

Les femmes de la Bible II

Femmes de la Bible I

Journee feerique

Le dialogue avec l'arbre

Lieu rupestre

Vin sæt skulptur

Memoire de Cuba

Eté Baroque

Femme au divan bleu

Venue de l'oiseau

Bain de soleil

Aurore sur la montagne

Demi-lune dans ciel catalan

Deux femmes dans la cité

Orange kvinde med kat

Femmes et nuages bleu

Femmes Rouges

Femme Bleu

Femme bleu

Tropiques

Corneille (Cornelis Guillaume van Beverloo 1922-2010). Beligsk/hollandsk maler, der siden 1950-51 levede i Paris. Studerede på Kunstakademiet i Amsterdam, medstifter af kunstbevægelserne Reflex, COBRA og Experimentele Groep i Amsterdam. I begyndelsen inspireret af Klee og Miró men hans stil udviklede sig til stadighed fra en lyrisk og koloristisk raffineret naturinspireret abstraktion i 50'erne  mod et sensuelt udtryk op gennem 60'erne og 70 erne. Hans senere kunstneriske univers kunne - som Heerups - forekomme forenklet men var reelt af stor symbolsk konsekvens, og hans kunstneriske univers var befolket af en række genkommende figurer, den nøgne kvinde, fuglen, katten, fisken, vulkanen, solen, træet, planten og planeter, former, der tjente som symboler i hans sanselige hyldest til skabelsen og erotikken. Corneilles værker skal - som Heerups - ses fra hjertet og ikke fra hjernen. Corneille værker er repræsenteret på museer over hele verden.

Galleri Moestrup  •  Hellum Byvej 9  •  9520 Skørping  •  Denmark  •  Tel. + 45 9839 8139  •  hans.moestrup@mail.dk  •  galleri-moestrup.dk
Nordjysk Webdesign ApS