SØG

   Dansk
   English

Chagall, Marc

CHAGALL og Bibelen. Den jødiske Bibel (Det Gamle Testamente) var hele livet en væsentlig inspirationskilde for Chagall. I 1931 foreslog den franske kunsthandler Vollard Chagall at udføre 105 originale kobberæstninger til illustration af Biblen - en kommission Chagall accepterede. Samme år rejste han til Ægypten, Syrien og Palæstina for at se den verden og fornemme den hellige ånd, han håbede at kunne bringe til live i værket. Straks efter hjemkomsten begyndte Chagall at radere pladerne og da arbejdet gik i stå i 1939 - dels p.ga. Chagalls eksil i USA under 2. Verdenskrig og dels p.g.a Vollards død, havde han raderet 66 af pladerne. BIBEL I, 1956. Ved sin hjemkomst til Frankrig i 1952 foreslog forlæggeren Teriade Chagall at fuldende værket og fra 1952-55 raderede Chagall de resterende plader. I 1956 udkom kæmpeværket så i 2 bind med 105 æstninger i 2 oplag: 295 eksemplarer trykt på Montval papir til bogudgaven og 100 eksemplarer på noget større Arches papir, der alle blev individuelt akvarelleret af Chagall samt nummereret og håndsigneret med initialerne M. Ch. BIBEL II, 1956. Det eksklusive oplag - og prisen - gjorde selvfølgelig BIBEL I utilnærmelig for de fleste, så Teriade foreslog Chagall at lave en "folkeudgave" med reproduktioner af de 105 ætsninger + 16 original litografier i farver. Dette luksusudstyr til trods var BIBEL II relativt billig (idag er den sjælden og kostbar). Oplaget på Bibel II var 6500. BIBEL III. De to BIBEL-udgivelser fra 1956 blev en enorm succes og Teriade overtalte Chagall til at udgive en BIBEL III i 1960. Den indeholdt sort/hvide reproduktioner af bibelske tegninger samt 24 original litografier i farver. Oplaget på denne var også 6500 eksemplarer.

Samtlige litografier fra BIBEL I, II og III blev udgivet i 2 oplag - såvel et usigneret som et signeret oplag. Trykket er det samme i begge oplag men papiret er forskelligt. På denne side tilbydes såvel signerede som usignerede værker fra Chagall's tre BIBEL'er.


L'Ecuyère

La Fenetre / Vinduet

Terre des Hommes

La femme de Potiphar

L'Ange au chandelier

L'Oiseau vert

L'Echelle de Jacob

Le Magicien de Paris

Le Verger

L'Ange du JUgement

Le Profil Bleu

Moses

Le cirque au clown jaune

Moses et les tables de la loi

Romeo et Juliette

Windows for Jerusalem

Rencontre de Rachel et Jacob. Mødet mellem Rachel og Jacob

Esther

Saint Jean Cap Ferrat

Vitraux pour Jerusalem II, blå

Moses

Vitraux pour Jerusalem, frontispice

L'Ange - Englen

Les Amoureux au soleil rouge - Elskende med rød sol

La Baie des Anges - Nice Soleil Fleurs

Bateau Mouche au Bouquet

Quai de la Tournelle

La Paix Retrouvee

Sarah et le Anges/Sara og Englene

Adam et ève chassés du Paradis terrestre,/Uddrivelsen af Paradis

Adam et Eveet le fruit dëfendu/Adam og Eva med den forbudne frugt

Eve Maudite par Dieu

Cain et Abel

Sarah et Abimelech

Agar dans le Désert

Rencontre de Ruth et de Booz,/ Mødet mellem Ruth og Boas

Ruth Glaneuse

Noemie et ses belles filles, Noemi og hendes sviger døtre

Rahab et les Espions de de Jericho

Tamar Belle fille de Juda

Rachel derobe des Idoles de son père

Ruth aux pieds de Boaz

Booz se reveille et voit Ruth a ses Pieds

David sauvé par Michal

Assuérus chass Vashti

Job en Prière

Job Desesperé

Le Visage d' Israel
Galleri Moestrup  •  Hellum Byvej 9  •  9520 Skørping  •  Denmark  •  Tel. + 45 9839 8139  •  hans.moestrup@mail.dk  •  galleri-moestrup.dk
Nordjysk Webdesign ApS