SØG

   Dansk
   English

Chagall, Marc

CHAGALL og Bibelen. Den jødiske Bibel (Det Gamle Testamente) var hele livet en væsentlig inspirationskilde for Chagall. I 1931 foreslog den franske kunsthandler Vollard Chagall at udføre 105 originale kobberæstninger til illustration af Biblen - en kommission Chagall accepterede. Samme år rejste han til Ægypten, Syrien og Palæstina for at se den verden og fornemme den hellige ånd, han håbede at kunne bringe til live i værket. Straks efter hjemkomsten begyndte Chagall at radere pladerne og da arbejdet gik i stå i 1939 - dels p.ga. Chagalls eksil i USA under 2. Verdenskrig og dels p.g.a Vollards død, havde han raderet 66 af pladerne. BIBEL I, 1956. Ved sin hjemkomst til Frankrig i 1952 foreslog forlæggeren Teriade Chagall at fuldende værket og fra 1952-55 raderede Chagall de resterende plader. I 1956 udkom kæmpeværket så i 2 bind med 105 æstninger i 2 oplag: 295 eksemplarer trykt på Montval papir til bogudgaven og 100 eksemplarer på noget større Arches papir, der alle blev individuelt akvarelleret af Chagall samt nummereret og håndsigneret med initialerne M. Ch. BIBEL II, 1956. Det eksklusive oplag - og prisen - gjorde selvfølgelig BIBEL I utilnærmelig for de fleste, så Teriade foreslog Chagall at lave en "folkeudgave" med reproduktioner af de 105 ætsninger + 16 original litografier i farver. Dette luksusudstyr til trods var BIBEL II relativt billig (idag er den sjælden og kostbar). Oplaget på Bibel II var 6500. BIBEL III. De to BIBEL-udgivelser fra 1956 blev en enorm succes og Teriade overtalte Chagall til at udgive en BIBEL III i 1960. Den indeholdt sort/hvide reproduktioner af bibelske tegninger samt 24 original litografier i farver. Oplaget på denne var også 6500 eksemplarer.

Samtlige litografier fra BIBEL I, II og III blev udgivet i 2 oplag - såvel et usigneret som et signeret oplag. Trykket er det samme i begge oplag men papiret er forskelligt. På denne side tilbydes såvel signerede som usignerede værker fra Chagall's tre BIBEL'er.


L'Ecuyère

Saint Jean Cap Ferrat

Notre Dame et la Tour Eiffel

Eve incurs God's displeasure

La femme de Potiphar

L'Ange au chandelier

L'Oiseau vert

L'Echelle de Jacob

Le Magicien de Paris

Le Verger

L'Ange du JUgement

Le Profil Bleu

Moses

Le cirque au clown jaune

Moses et les tables de la loi

Le cantique de cantique - Højsangen

Romeo et Juliette

Cain and Abel

Oracle sur Babylone

Tamar Daughter- in-law of Judah

Windows for Jerusalem

Adam and Eve are banished from paradise

Ulysse chez Alkinoiis

Naomi and her daughters-in-law

Ahasuerus sends Vashti away

Rachel hides her father's household Gods

Hagar in the desert

David saved by Michal

Job praying

Vitraux pour Jerusalem II, blå

Sarah and Abimelech

Rahab and the spies of Jericho

Ruth at the feet of Boaz

Rencontre de Ruth et de Boaz - Mødet mellem Ruth og Boaz

Booz se reveille et voit Ruth a ses Pieds - Boaz vågner og ser Ruth ved sine fødder

The Angel of Paradise

Abraham and Sarah

Moses

Moses

Jeremiah

Jeremiah's lamentations

Jsaiah Esajas

The prophet Daniel with the lions

Vitraux pour Jerusalem, frontispice

Autoportrait

La Baie des Anges - Nice Soleil Fleurs

Bateau Mouche au Bouquet

Carte de Voyeux pour Aimee Maeght - La petite ecuyere

Quai de la Tournelle

La Paix Retrouvee
Galleri Moestrup  •  Hellum Byvej 9  •  9520 Skørping  •  Denmark  •  Tel. + 45 9839 8139  •  hans.moestrup@mail.dk  •  galleri-moestrup.dk
Nordjysk Webdesign ApS